9 Haziran 2012 Cumartesi

Mutfak ve Banyo Dolaplarında Dikkat Edilmesi Gereken Husular

Mutfak ve Banyo Dolaplarında Dikkat Edilmesi Gereken Husular


  Her evde, en çok kullanılan alanlardır mutfak ve banyolar. Bu alanların sıkça kullanılması, alanlarda düzenlemeler ve dekorasyon uygulamalarını da beraberinde getirmektedir. Çünkü mutfak ve banyolar temizliğin ve rahatlığın en fazla gereksinim duyulduğu yerlerdir. Bir mutfak dolabı veya banyo dolabı alırken dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır. Genel anlamda her iki alan için yapılan dolaplar, suya ve neme karşı dayanıklı, sağlık açısından da hijyenik olmalıdır.



  Mobilya sektörü, son teknolojiler sayesinde makine ve ekipman bakımından oldukça gelişmiş, hammadde olarak ta çok kaliteli ürünler üretilmiştir. Mutfak ve banyo dolapları sadece, görüntü ve kullanım yönünden farklılık gösterirler. Üretiminde kullanılan tüm malzemeler birebir aynı malzemelerdir. Mutfak ve banyo için kullanım amaçlarıyla ilgili, farklı tasarımlar yapılmaktadır. Evimizde sağlıklı ve lezzetli yemeklerin hazırlanıp pişirildiği, ailece hep birlikte kahvaltı veya yemeklerin yendiği alan olan mutfaklarda, her sabah kalkıp aynanın karşısına geçtiğimiz, dişimizi fırçaladığımız ve duş aldığımız alan olan banyolarda, sürekli kullandığımız malzeme ve eşyaları saklayabileceğimiz ya da kullandığımız dolaplar, iyi malzemelerden, kaliteli ve ergonomik olarak dizayn edilmelidir. Sipariş verip parasını ödediğiniz dolaplarınızın, sizin istediğiniz kalitede ve evsafta olmasına dikkat etmelisiniz. Peki, nasıl olacak bu? Öncelikle, tercih edeceğiniz firmayı iyice tanımalı ve güvenmelisiniz. Sipariş verilmeden önce de izlenmesi gereken kurallara özen göstermelisiniz. Bir mutfak veya banyo dolabı sipariş vermek istediğinizde, evinize gelen ustanın gerçekten bu işi iyi bilen biri olduğuna kanaat getirin. İmalata giden yolda ölçülendirme çok önemli olan ilk adımdır. İyi ve düzgün ölçü alındığından emin olun.

  Yaptırmak istediğiniz dolabın bilgisayar çizimlerini inceleyerek, istediğiniz tasarımın doğru olup olmadığını ve doğru ölçülendirilip ölçülendirilmediğini kontrol edin. İmalatında kullanılacak olan tüm malzemeleri, menteşesi, rayı, kulpu, kapak rengini ve diğer detayları mümkünse birer numunesini isteyerek ya da markalarını belirleyerek sözleşmenize yazdırın. Bu gibi detaylar size istediğiniz ve sipariş verdiğiniz dolapların aynı özelliklerde ulaşmasını sağlayacaktır. İşi kontrol etmek, düzgün ve doğru üretilmiş bir dolaba sahip olmak, sizin gözetiminizde ve onayınızda olacaktır. Bir diğer önemli olan konu da, mutfak veya banyo dolabınızın son aşamasındaki montaj kısmıdır. Doğru ölçüye göre üretilmiş bir dolap, yerine monte edileceği sırada sorun çıkarmaz ve problemsiz bir şekilde montaj yapılır. Doğru ölçü ile yapılmamış bir dolapta, bulaşık makinenizin gireceği alan küçük yada olduğundan daha büyük olabilir. Bu da dolabın görselliğini ve estetiğini olumsuz etkiler. En çok rastlanan sorun, genelde ankastre beyaz eşyalarda yaşanmaktadır. Mesela, ankastre bir bulaşık makinesinin kapak açılma mesafesi yanlış hesaplanırsa, makinenin kapağı alt bazaya çarpabilir ve açılmaz. Bunun için tezgah ayaklarının farklı ölçüde kullanılması gerekmektedir.


Mutfak ve banyo dolaplarında dikkat edilmesi gereken pek çok konu ve detay olduğunu da belirtelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder