8 Haziran 2012 Cuma



Doorka Akrilik Kapak Kesit

Akrilik Kapaklar
Ham MDF levhanın üzerine, akrilik parlak folyonun lamine edilmesiyle yapılan bir üründür. Parmak izi bırakmaması, hijyenik olması ve ayna parlaklığı gibi çok parlak bir yüzeye sahip olması tercih nedenlerindendir.
Akrilik kapak, genellikle mobilya dekorasyon işiyle uğraşanlar, iç mimarlar ve marangozlar tarafından sıklıkla kullanılır. Yüzeyinin parlak ve ışıl ışıl olması nedeniyle, mutfak ve banyo dolaplarının kapaklarında, televizyon ünitesi, dolap kapağı ve ışık bandı üretimlerinde de kullanılır. Özellikle, çok fazla kullanımı olan mutfak ve banyo dolaplarının kapaklarının en çok tercih edilen şeklidir. Bir mutfak dolabında akrilik kapak kullanıldığında, granit bir tezgah, inox tarzındaki beyaz eşyalar ve aksesuarlar ile bir bütün oluşturduğunda, oldukça göz alıcı bir görünüm sağlamaktadır. Yine aynı şekilde, banyo dolaplarında da bu nedenlerden dolayı tercih edilmektedir.

Akrilik kapakların hijyenik, suya, neme karşı dayanıklı ve uzun ömürlü olması da uygulandığı yere değer katmaktadır. Günümüzde akrilik malzemeden mamul kapaklar, modern tarzda inşa edilen konutlarda ve işyerlerinde özellikle talep görmektedir. İnsanlar artık yaşam alanlarında soluk, donuk ve eski tarz görüntülü mutfaklardan veya banyolardan haz almamakta, trend oluşturmuş olan akrilik kapaklı modelleri seçmektedirler.
Birkaç yıl öncesine kadar, mobilya sektöründe profil kapak uygulamaları oldukça revaçtaydı. Mobilya ve dekorasyon piyasasında bu tarz üretim yapan çok üretici bulunuyordu ve sektörde herhangi bir katma değer sağlamamaya başlamıştı. Akrilik kapak seçeneğinin sektöre girmesi ile dekorasyon firmaları veya mobilyacılar, akrilik kapağa bir kurtarıcı edasıyla sarıldılar. Hakikaten de bakıldığında, profil kapağın bir dönem moda olması gibi, akrilik de bir moda rüzgarı şeklinde sektörde esmeye başladı. Bu moda rüzgarı, mobilya piyasasına yön veren önemli bir etken ve unsur halini aldı. Üretici firmalar da buna göre üretimlerini ve yatırımlarını şekillendirdiler.
Akrilik kapaklar, çok kolay temizlenebiliyor ve hatta pasta/cila ile oluşabilecek çizikler tamir edilebiliyor. Pürüzsüz bir yüzeye sahip olan akrilik kapaklar, UV teknolojisi kullanılarak oluşturulan koruyucu tabaka sayesinde, çok uzun yıllar rengin ve desenin parlaklığının ilk günkü gibi korunmasını sağlıyor. Akrilik kapak, sağlığa Zararlı ve kanserojen herhangi bir madde içermediği gibi, istenilen renk ve desende oldukça geniş bir seçenek sunuyor. Akrilik kapakların kenarlarına uygulanan bantlar da aynı renklerde yapılabiliyor. 
Piyasada akrilik kapağın çok talep görmesi nedeniyle, akrilik olmamasına rağmen parlak yüzeyli MDF veya suntaları ya da normal parlak pvc kaplı ürünleri, akrilik kapak diye satan ve uygulayan firmalar da mevcuttur. Montajı yapılmış bir mutfak dolabı veya banyo dolabının kullanımında dikkat edilmesi gereken küçük ipuçlarını sıralamakta yarar var; Çizilmeye karşı direncinin arttırılması için, koruyucu folyo çıkarıldıktan sonra, mobilya yüzey temizleyicisi marifeti ve yumuşak bir bez ile temizlenmeli, 24 saat boyunca da temizlenen yüzeye dokunulmamalıdır. Akrilik kapakların temizliğinde solvent tiner bazlı kimyasal maddeler kullanılmamalıdır. 

Daha detaylı bilgi almak için ve akrilik mutfak modellerini görmek için wwww.acrylickapak.net web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder