3 Haziran 2012 Pazar

Akrilik Paneller

Akrilik panel, 16 mm MDF yüzeyine, 1-1,5 mm kalınlığında akrilik kaplama ile laminasyon press yöntemi ile basılarak elde edilir. Akrilik panel ebatları 1220 x 2440 mm olarak üretilmektedir. Yüklü siparişler olduğunda farklı ebatlarda da ( mesela; daha büyük ebatlarda ) üretilebilir.

Günümüzdeki teknolojik gelişmeler hayatımıza ve yaşam kalitemize çok fazla yenilik ve artılar getirmiştir. Eski dönemlerde hepimiz çocukluğumuzdan hatırlarız, mutfaklarımızda terekler olurdu ve önlerine tozlanmasın diye perdeler veya örtüler çekilirdi. Mutfak tezgahları genelde beton üzerine seramik kaplanarak yapılmış olurdu. Dolapları varsa bile üçüncü beşinci sınıf ahşaptan olurdu. Zamanla nemden ve sudan etkilendiği için çürür ve böcekler oluşurdu. Çoğumuzun banyosunda banyo dolabı namına bir şey bulunmazdı. Banyoda kullandığımız her şey hijyenden uzak bir şekilde ortalık yerde dururdu. Artık çağımızda, imkansızlıkların ve gelişememişliğin yarattığı sağlıksız ve olumsuz koşulları yaşamak zorunda değiliz.

Yapılan araştırmalarda ham ahşap kullanımının yarattığı önemli hijyen sorunlarının olduğu bir gerçektir. Çocuklarınızın kullandığı masa, dolap ve benzeri ahşaplarda zamanla oluşan çizikler ve bu çiziklerin içinde üremeye başlayan bakteriler ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarmaktadır. Kolay çizilmeyen, hijyenik ve sağlıklı bir ürün olan akrilik panellerin, mobilya üretimlerinde kullanımı her geçen gün artmaktadır. Nesillerin sağlıklı ve zinde yetişmelerinde evlerde kullanılan eşyaların, hijyen bakımından onaylı olması çok önemlidir.


Akrilik paneller, sağlıklı ve hijyenik bir ürün olmasının yanında, modern ve çağdaş dekorasyon anlamında da oldukça tercih edilmektedir. Akrilik panel, çoğunlukla marangozlar, mimarlar ve müteahhitler tarafından projelerinde kullanılmak üzere talep ederler. Parlak ve pürüzsüz bir yüzeye sahip olmasından dolayı, çok çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. Akrilik paneller, daha küçük ölçülerde de kesilerek kapak, çekmece önü, ışık bandı, TV sehpası gibi ürünlerin yapımında da kullanılabilir. Kesilerek kullanılan akrilik panellerin, kesildiğinde kenarlarında oluşan MDF görüntüsü, aynı renk bantları sayesinde akrilik panel yüzeyi ile aynı forma getirilebilmektedir. Standart ölçülerinin 1220 x 2440 mm ( 122 x 244 cm ) olması nedeniyle, büyük ebatlı mobilya imalatlarında bütün olarak, yani gövde olarak ta işlenebilmektedir. Akrilik paneller, kullanım alanlarının genişliği ve çeşitliliği nedeniyle, mobilya sektörünün ve mimarların dekorasyonda vazgeçemeyeceği bir materyal olmuştur.


Akrilik paneller, renk zenginliği ve görselliği ile ev ya da işyerlerindeki geleneksel tabuları yıkmaktadır. Renklerin insan yaşantısında ne kadar önemli bir yer edindiği yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır. Örneğin sarı renk huzur vermekte, turuncu yaşam enerjisini arttırmaktadır. Bunu çoğaltmak mümkündür… Eski dönemlere döndüğümüzde, genelde ev ve işyerlerinde uygulanan renklerin beyaz, bej ve krem gibi tek düze renkler olduğunu görmekteyiz. Akrilik panel gibi ürünlerin kullanılması, renklerdeki canlılıkları ve desenlerdeki çeşitliliği ile yaşam alanlarına keyif katmaktadır. Akrilik panel bu özelliklerinden dolayı, uzun yıllar mobilya sektörünün parlayan yüzü olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder